aixmes.com

Νέα σελίδα Εκτύπωση E-mail
25.02.08

Η "Ελευθεροτυπία" διαβάζει στην άποψή της, την επιλογή του κυπριακού λαού με την εκλογή Χριστόφια...

 

 

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ όχι μόνο αλλαγή σελίδας στο Κυπριακό, αλλά και μια ουσιαστική υπέρβαση του εκλογικού σώματος της μεγαλονήσου η υπερψήφιση του προέδρου του ΑΚΕΛ, Δημ. Χριστόφια, τον οποίο υποστήριξαν και τα κεντρώα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ και από τους ξένους παρατηρητές ο κ. Χριστόφιας ως ένας γνήσιος αριστερός, και θα είναι ο μόνος κομμουνιστής πρόεδρος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο νέος Κύπριος πρόεδρος έχει διακηρύξει την προσήλωσή του στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον σεβασμό της μικτής οικονομίας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξει ανατροπές.

ΑΥΤΟ επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο που πολιτεύεται το ΑΚΕΛ, το οποίο συμμετείχε στην εξουσία στηρίζοντας την εκλογή κεντρώων προέδρων. Αυτή τη φορά βγήκε μπροστά και διεκδίκησε την προεδρία της Δημοκρατίας με τον κ. Χριστόφια.

ΕΝΕΡΓΟ συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Χριστόφια θα έχουν τα κόμματα που τον στήριξαν και, όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος μετά την εκλογή του, «ενωμένοι θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας».

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι: Πώς θα επιδιώξει ο κ. Χριστόφιας την επίλυση του Κυπριακού; Πώς θα πετύχει την επανένωση της Κύπρου; Το σχέδιο Ανάν έχει ενταφιαστεί οριστικά με απόφαση του ίδιου του κυπριακού λαού και άρα δεν μπορεί να αναβιώσει με όποια μορφή.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, επομένως, να αναζητηθεί μια άλλη λύση, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ώστε να σταματήσει η ξένη κατοχή και να ενωθεί η Κύπρος.

ΕΙΝΑΙ ο κ. Χριστόφιας διαλλακτικός, όπως δείχνει η έως τώρα πολιτική του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ενδοτικός επειδή αρχικά το κόμμα του είχε αποδεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης το σχέδιο Ανάν.

ΑΝΟΙΓΕΙ με αυτά τα δεδομένα μια άλλη σελίδα στο Κυπριακό. Ο νέος πρόεδρος επωμίζεται την ευθύνη να συνεχίσει τον αγώνα για τη δικαίωση του κυπριακού ελληνισμού, με μια λύση βιώσιμη και δημοκρατική.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ο κ. Χριστόφιας από το 53,36% των Κυπρίων ψηφοφόρων. Πήρε δηλαδή μια ισχυρή πλειοψηφία, με τη στήριξη, βέβαια, και άλλων κομμάτων, τα οποία και θα του συμπαρασταθούν στην προσπάθειά του. Σ' αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να έχει και τη συμπαράσταση της Ελλάδας. Η συνεργασία με ειλικρινή διάθεση θα απομακρύνει τον κίνδυνο νέων λαθών. Αρκετά έγιναν έως τώρα, με μέγιστο, την αποδοχή, κατά τις διαπραγματεύσεις, του αντιδημοκρατικού σχεδίου Ανάν, που, ως έκτρωμα, απέβαλε το 76% των Ελληνοκυπρίων...

 

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Free Πρες

 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday397
mod_vvisit_counterYesterday211
mod_vvisit_counterThis week1043

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack