aixmes.com

Ωραίοι σαν Έλληνες; Εκτύπωση E-mail
26.02.08

Αγαπητέ/η demian,

η καθυστέρηση στην απάντησή μου οφείλεται στο ότι παρακολουθούσα την προεκλογική...

...εκστρατεία και -δυστυχώς- αδυνατώ να κάνω δύο πράγματα ταυτόχρονα (αυτό άλλωστε ήταν επίτευγμα του γνωστού τρελού Γάλλου στρατηγού κι εγώ έχω ρίζες ελληνικές!). Θα αντιληφθείς όμως πιο κάτω πως άξιζε, γιατί πήρα πολλά μαθήματα για το γίγνεσθαί μας.

Απολογούμαι λοιπόν και επιστρέφω στη συζήτησή μας περί "παγκόσμιου πολίτη", απευθύνοντας λόγο αυτή τη φορά σε α' ενικό, αφού η ευγένεια αρμόζει μόνο σε "ωραίους σαν Έλληνες" και σού είναι -όπως διαβεβαιώνεις- αχρείαστη.

Ξέρεις, θεωρώ πια και τη συζήτησή μας λίγο... αχρείαστη. Παρακολούθησα -επιφανειακά φυσικά γιατί οι αντιστάσεις μου ολοένα λιγοστεύουν- την προεκλογική εκστρατεία. Καμιά αξιοπρέπεια, ίχνος ευφυίας, ίχνος αγωγής. Ηγέτες που δεν σεβάστηκαν ούτε για ένα λεπτό της ώρας τους ανθρώπους των οποίων τη ψήφο ζητούσαν.

Γιατί τα λέω όλα αυτά: υιοθέτησα το δικό σου "ο Έλληνας είναι κοσμοπολίτης" (που, για την ιστορία, ανήκει ως ρήση στον Διογένη τον Κυνικό). Και το τοποθέτησα δίπλα στο σωκρατικό "να είσαι Έλληνας δεν είναι ζήτημα καταγωγής αλλά αγωγής".

Επέδειξε την τελευταία βδομάδα κανείς αγωγή σε τούτο τον τόπο αγαπητέ/ή; Πού 'ναναι -λοιπόν- οι Έλληνες;

Επιμένω: ο παγκόσμιος πολίτης είναι "προσεχώς". Εμείς όμως θα διατηρήσουμε την "ταυτότητά" μας. Ό,τι αξίζει στον καθένα. Και σε μένα. Που εξακολουθώ να μην εντοπίζω τον κοσμοπολίτη Έλληνα μέσα μας.

m.m

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Ψάχνω κάτι

καινούργιο

να πω…

 

Scripta Manent

Πιό έξυπνος από όλους είναι κατά τη γνώμη μου εκείνος που έστω και για μια φορά θ’ αποκαλέσει τον εαυτό του βλάκα. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday55
mod_vvisit_counterYesterday402
mod_vvisit_counterThis week1103

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack