aixmes.com

Η λησμονιά που ξέχασε ο χρόνος Εκτύπωση E-mail
26.02.08

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Πέμπτη βράδυ, σε μια γωνιά, περιμένοντας. Περιμένοντας μια φίλη. 13 χρόνια μετά. 13 χρόνια ριγμένα στη λησμονιά, χαμένα στο χθες, δυο ζωές σε δρόμους χώρια. 13 χρόνια μετά, περιμένοντας το συναπάντημα.

(«Και αν δεν έρθει;»… Δεν μπορεί. Το ξέρεις. Θα ‘ρθει. Μα ακόμα δεν φάνηκε. Μην κουράζεσαι. Δεν έχει άλλο δρόμο από ‘δω. Το ξέρεις καλά) .

Το ξέρει και αυτή. Που ‘ρχεται. Πατάει στην άβυσσο, πόντο-πόντο, και μοιάζουν τα βήματα δρόμος μακρύς, δρόμος ατέλειωτος.

Θέλεις να τρέξεις. Να την αγκαλιάσεις. Να της πεις πόσο σου έλειψε, να την ακούσεις, να ακούσεις την φωνή της, να ρουφήξεις το δάκρυ της, να μαζέψεις σπόρο-σπόρο όλο το χθες, να το κοινωνήσεις, να κοιτάξεις αντίκρυ, να μεθύσεις και να ευφρανθείς.

Παλεύεις να χωρέσεις όλα αυτά που δεν έζησες, να τα κάνεις αστραπή, κομπόδεμα μες την καρδιά. Παλεύεις να μείνεις. Να μην γυρνάς στο χθες, να μην γνοιάζεσαι για τ’ αύριο, μονάχα το τώρα, αυτό που έμεινε, αυτό που υπάρχει, αυτό είναι που ‘χει σημασία πιότερη και είναι εκεί. Βλέπεις το πρόσωπο, βλέπεις τις λέξεις να ανασταίνονται, δεν τις προφταίνεις, δεν σ’ αρκούν.

Μάτια βουρκώνουν, άλλοτε γελάνε, άλλοτε μιλάνε στ’ άπειρο, μαρτυράνε αλήθειες. Αλήθειες που δεν χάθηκαν, που δεν τις λησμόνησε ο χρόνος. Μαρτυράνε τις λέξεις που γράφτηκαν στο χώμα, που βγάλανε ρίζες, ρίζες βαθιές, γίνανε δέντρα, θεριά ολάκερα, να πολεμάνε στη λησμονιά.

Μα ‘συ παλεύεις. Παλεύεις με θεριά. Παλεύεις μες το κλειστό δωμάτιο…

Και ‘γω παλεύω να σε ζήσω. Και λυτρώνομαι. Όταν ζω.

ζ.μ.

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 3 επισκέπτες online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday365
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week1766

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack