aixmes.com

Πρώτο βήμα η εκτόνωση Εκτύπωση E-mail
26.02.08

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η ευχάριστη πλευρά των εκλογών είναι τα έξυπνα μηνύματα - ανέκδοτα που κυκλοφορούν, κυρίως για την αριστερή προέλευση του νέου προέδρου ή και από την πίκα των αντιπάλων, όπως το: «1825 και πόψε», που κυκλοφόρησε σχεδόν αμέσως μετά το αποτέλεσμα.

Και ελπίζω να διακρίνει και η Κεντρική Επιτροπή το χιούμορ και να μην βγάλει καμιά ντιρεκτίβα να απαγορεύσει τα SMS, ως προϊόντα που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της κοινωνίας. (Κι αυτό, εννοείται, στα πλαίσια του εν λόγω χιούμορ, κύριε Κατσουρίδη μου, μην παρεξηγηθούμε τέτοιες εορταστικές μέρες). Αυτά όμως θα τελειώσουν σύντομα. Η δυσάρεστη πλευρά, που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί, είναι η συναισθηματική πίεση, που προκάλεσαν στον κόσμο οι πολιτευτές μας, όλους αυτούς τους μήνες και που τώρα μεταφέρθηκε στους ώμους του Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος, εκτός των άλλων, έχει την επείγουσα ευθύνη να την εκτονώσει. Πίεση, που προήλθε κυρίως από τη μεθοδολογία όλων των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την απολύτως αρνητική και μακρά προεκλογική. Ήταν από την απόφαση του ΑΚΕΛ να διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στους συνεργάτες τους, μέχρι τους πανηγυρισμούς ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για την εκλογή του, ένα λεπτό μετά, που τον κατηγορούσαν ότι ανέτρεψε τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Και βεβαίως, η συναινετική υπέρβαση του Νίκου Αναστασιάδη, που μέσα σε μια βδομάδα ξεχάστηκε και έδωσε θέση στην πόλωση. Η ίδια συμπεριφορά συνεχίζει να προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στον κόσμο, ακόμα και τώρα, που παρακολουθεί για παράδειγμα στελέχη της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ να ετοιμάζονται να αναλάβουν υπουργεία, να διαδίδουν ονόματα, που θα βολευτούν, ενώ μέχρι την περασμένη βδομάδα σκυλλόβριζαν.

Μεσολάβησαν, δηλαδή, χυδαιότητες, λασπολογίες και φτηνή δημαγωγία, ξυπνώντας φανατισμούς, που νομίζαμε ότι ανήκαν στην ιστορία. Αλλά το χειρότερο: αυτοί που προκάλεσαν την ένταση δεν της αφήνουν χώρο να εκτονωθεί, να ηρεμήσει ο κόσμος. Γι΄ αυτό, λέμε, η ευθύνη φορτώθηκε αποκλειστικά στους ώμους του νέου Προέδρου, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι έχει αντιληφθεί όλο αυτό το αρνητικό κλίμα και δεν θα αφήσει να συνεχιστεί. Ήδη, οι πρώτες εμφανίσεις του, έδωσαν το μήνυμα ότι ανέλαβε αμέσως το συναινετικό ρόλο, που περιμένει από αυτόν ο λαός. Όπως και την ευθύνη του απέναντι σε όλους τους πολίτες, που είτε τον ψήφισαν είτε όχι, επενδύουν σε αυτόν το μέλλον τους και το μέλλον της πατρίδας τους. Ούτε στα κόμματα, ούτε στις σκοπιμότητες τους.

Αλλά στο νέο Πρόεδρο προσωπικά, που το βράδυ της εκλογικής του νίκης είχε την προνοητικότητα να καθοδηγήσει το συνήθως ανεξέλεγκτο πλήθος, να χειροκροτήσει τους ανθυποψήφιους του, την ώρα μάλιστα που άλλοι από το χώρο του τους έβριζαν. Εξάλλου, από την ώρα της εκλογής του, έχει δεσμευθεί να εξαφανίσει την κομματική του ιδιότητα, ενώ, το σοκ, δικαιολογημένο ή όχι, που προκάλεσε η εκλογή του κομμουνιστή ηγέτη στην προεδρία, πρέπει να ξεπεραστεί σύντομα και δι΄ έργων.

Φιλελεύθερος
 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
La nave va
 

Scripta Manent

Το μεγάλο ύφος ενός έργου τέχνης θα αποκαλυφθεί πλήρως αν ο καλλιτέχνης είναι φορέας αυτής της μεγάλης μορφής στο βάθος. Νίτσε

 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday149
mod_vvisit_counterYesterday448
mod_vvisit_counterThis week1319

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack