aixmes.com

Η υγεία του προέδρου Εκτύπωση E-mail
30.01.08

Του ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Με καθυστέρηση μερικών ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας ανακοίνωσε προχθές ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν έχει κάνει την εμφάνιση του τις τελευταίες δέκα μέρες «ταλαιπωρείται από ίωση» και ότι «οι θεράποντες ιατροί του τον έχουν συμβουλεύσει να παραμείνει στο σπίτι για δύο-τρεις ημέρες».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων «απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Πάλμας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα να πεισθεί (σικ) ο πρόεδρος Παπαδόπουλος να παραμείνει στο σπίτι του και αύριο κάτι που, ωστόσο, το βλέπει λίγο δύσκολο». Δεν διευκρινίζεται ποιος - ο κ. Πάλμας μήπως;» - προσπαθεί να «πείσει» τον κ. Παπαδόπουλο να παραμείνει στο σπίτι του και γιατί ο κ. Πάλμας «το βλέπει λίγο δύσκολο» να πεισθεί τελικά ο κ. Παπαδόπουλος να παραμείνει οικουρών στο σπίτι του; Όταν όμως ο ανώτατος άρχοντας μιας χώρας για λόγους ασθενείας οικουρεί, δεν είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος νοσεί και από τι πάσχει. Εκδίδεται από τους θεράποντες ιατρούς του ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται από τι ακριβώς νοσεί ο πρόεδρος και ποια είναι η θεραπευτική αγωγή που του προσφέρεται. Ο κ. Πάλμας δεν είναι ο θεράπων ιατρός του κ. Παπαδόπουλου και επίσης είναι γνωστό ότι συνηθίζει να λέει ψέματα και αργότερα να απολογείται δημοσίως και να δηλώνει mea culpa. Ό,τι κι αν συμβαίνει, όμως, με την υγεία του προέδρου Παπαδόπουλου, έστω με την ίωσή του, σχετικά με την υγεία των ανωτάτων αξιωματούχων στη χώρα μας προκύπτει ένα σοβαρό θέμα. Η υγεία των προέδρων μας θεωρείται ότι αποτελεί κρατικό μυστικό. Κανένας δεν γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της υγείας του προέδρου Παπαδόπουλου, που όπως σημείωνε πρόσφατα σε σχετικό σχόλιό του ο Σωκράτης Ομήρου, «κάθε χρόνο, όταν μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση των Ην. Εθνών, εξαφανίζεται για μια βδομάδα στη Φλώριδα, για το γνωστό πρόβλημα με τις φωνητικές χορδές». Αυτό συνέβηκε δύο φορές στο παρελθόν, χωρίς όμως να ανακοινωθεί ποιο είναι αυτό το «γνωστό πρόβλημα». Ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το ιατρικό δελτίο μετά από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται ο κ. Παπαδόπουλος στη Φλώριδα, κάθε φορά που εξαφανίζεται κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο λαός δικαιούται να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση της υγείας του προέδρου του, ιδιαίτερα τώρα που ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος άγει το 74ον έτος της ηλικίας του, διεκδικεί μιαν ακόμη προεδρική θητεία. Η υγεία των ανωτάτων αξιωματούχων της πολιτείας, όπως και των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, δεν είναι κρατικό μυστικό ή απόρρητο. Ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει και οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ρωτούν.

(Αλήθεια)

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

Άντε γεια
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday307
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week2094

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack