aixmes.com

Η προεδρία της Βουλής στον ΔΗΣΥ Εκτύπωση E-mail
04.03.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Την ιδέα για «προσφορά της προεδρίας της Βουλής στο Δημοκρατικό Συναγερμό», που υποστήριξε πρώτη η εφημερίδα «Πολίτης» την περασμένη βδομάδα και υποστηρίξαμε κι εμείς χθες σ' αυτή την στήλη, υποστήριξε προχθές με άρθρο του στην αγγλόφωνη Sunday Mail και ο καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Αντρίκος Βαρνάβα επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ έχει «την ίδια εκλογική δύναμη όπως και το ΑΚΕΛ και παρόμοιες θέσεις σχετικά με την επανένωση της νήσου».

Ο κ. Βαρνάβα αναφέρει τα εξής στο άρθρο του: «Σε ένα ιδανικό κόσμο, ο Νίκος Αναστασιάδης θα ήταν ο νέος πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων. Ο Αβραάμ Λίνκολν, ο μεγάλος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, διόριζε πολιτικούς του αντιπάλους σε υψηλές θέσεις στο υπουργικό του συμβούλιο γιατί πίστευε ότι ήταν ικανοί πολιτικοί. Δεν υπάρχει λοιπόν λογική στο να έχουμε μιαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ένα πρόεδρο από το ΑΚΕΛ, ένα πρόεδρο της Βουλής από τον ΔΗΣΥ και ένα υπουργό Εξωτερικών από το ΔΗΚΟ;» Αν πράγματι, ήταν ειλικρινή όλα αυτά τα μηνύματα ενότητας που εστάλησαν τις τελευταίες μέρες προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν έπρεπε να υπάρχει κανένας δισταγμός στην υποστήριξη της πρότασης για προσφορά της προεδρίας της Βουλής στο ΔΗΣΥ.

Αν πράγματι, κατανοούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις στο κυπριακό και ότι θα πρέπει να υπάρξει κλίμα πραγματικής ενότητας για την αντιμετώπισή τους, τότε η εκλογή στην προεδρία της Βουλής του προέδρου του ΔΗΣΥ είναι το λογικότερο που θα μπορούσε να γίνει για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Κι αν αυτοί που θα πρέπει να πάρουν αυτή την απόφαση δεν έχουν την απαιτούμενη τόλμη γι' αυτή την πολιτική υπέρβαση, για να χρησιμοποιήσω τη λέξη της μόδας, αμφιβάλλων αν θα έχουν αύριο την τόλμη για να πάρουν άλλες τολμηρές αποφάσεις στο τραπέζι των συνομιλιών. Το αναφέρω αυτό διότι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος στις συνομιλίες για την επιδίωξη λύσης και επανένωσης της Κύπρου θα είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι ήταν πριν από το 2004. Οι συνθήκες αυτές είναι σήμερα πιο δύσκολες όσον αφορά το περιουσιακό, το εδαφικό και κυρίως τους έποικους από την Τουρκία των οποίων ο αριθμός τις 200 ή 250 χιλιάδες.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν μπορεί ασφαλώς να αναμένει ειλικρινή υποστήριξη στην προσπάθειά του για επανένωση, μέσα από τη λύση, από το απορριπτικό μέτωπο και αυτούς που δεν ανησυχούν από τη συνέχιση του αδιεξόδου. Την υποστήριξη στην επιδίωξη της λύσης και της


ΑΛΗΘΕΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

banania reb.

 

Scripta Manent

Τι λάχανα, τι μπρόκολα. Χαρίλαος Φλωράκης
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday368
mod_vvisit_counterYesterday319
mod_vvisit_counterThis week687

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack