aixmes.com

Ενώ εμείς μετράμε Κασάμ, στη Γάζα μετράνε νεκρούς Εκτύπωση E-mail
05.03.08
Τoυ Gideon Levy*
Φανταστείτε να σκότωναν μέσα σε μια εβδομάδα οι Παλαιστίνιοι δεκάδες Ισραηλινούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, όπως έκαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Τι διεθνή κατακραυγή θα ξεσηκώναμε, και δικαιολογημένα. Μόνο στα δικά μας μάτια εμμένουμε εμείς οι Ισραηλινοί στην εικόνα της «αυτοσυγκράτησης» και της «μακροθυμίας». Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε σκοτώσει περίπου 900 κατοίκους της Γάζας. Περίπου οι μισοί από αυτούς ήταν άμαχοι. Αυτή είναι η εικόνα της «αυτοσυγκράτησής» μας. Ενώ εμείς μετράμε τις ρουκέτες Κασάμ και τα θύματά τους, στη Γάζα μετράνε τους νεκρούς. Το να παρουσιάζουμε την κατάσταση σαν να μην έχουμε ακόμα εισβάλει στη Γάζα, σαν να μην έχουμε ακόμα «σαπίσει στο ξύλο τη Γάζα» έχει στόχο μόνο την εξαπάτηση. Ναι, μπορεί να γίνουν περισσότερα. Μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο βίαιοι και ωμοί. Θλιβερή παρηγοριά. Λες και η πολιορκία, οι δολοφονίες, η επιδρομή του Σαββατοκύριακου δεν είναι αρκετά τρομακτικά.

Παραπλανητικός είναι και ο ισχυρισμός ότι εμείς, αντίθετα με αυτούς, δεν έχουμε πρόθεση να σκοτώσουμε παιδιά και πολίτες. Τα ισραηλινά όπλα είναι εξεζητημένα. Αν οι Παλαιστίνιοι είχαν ελικόπτερα Απάτσι και κατασκοπευτικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας σαν τα δικά μας, μπορούμε να εικάσουμε ότι θα επέλεγαν περισσότερο στρατηγικούς στόχους από το προαύλιο ενός νοσοκομείου στο Άσκελον ή έναν χώρο στάθμευσης στο Σντερότ. Οι Κασάμ είναι το όπλο των φτωχών και αβοήθητων.


Μια μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορύφωσή της. Δεν έχει βοηθήσει καθόλου μέχρι στιγμής· δεν θα βοηθήσει ποτέ. Όσο δεν μιλάμε στους γείτονές μας, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.


* Το σχόλιο του Ισραηλινού αρθρογράφου Γκίντεον Λέβι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ηaaretz» και αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα" τη Δευτέρα.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
Κικη ρι κου
 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday17
mod_vvisit_counterYesterday403
mod_vvisit_counterThis week1197

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack