aixmes.com

H E.O.K.A. και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εκτύπωση E-mail
05.03.08

Του Βάσου Φτωχόπουλου


Πολλοί θεώρησαν ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια στο μνημόσυνο του ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου σηματοδοτεί μια νέα πορεία στις σχέσεις του Α.Κ.Ε.Λ. με τον Εθνικοαπελευθερωτικό μας Αγώνα.

Γι΄ αυτό το λόγο έσπευσαν, άλλοι να παραπληροφορήσουν το κοινό με δελτία περί «τραμπουκισμών» και άλλοι να καταδικάσουν τους νέους που εφώναξαν συνθήματα κατά του Προέδρου και των ηλικιωμένων που γιουχάισαν τον Πρόεδρο όταν κατέθετε στεφάνι στο κρησφύγετο του Αυξεντίου. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με τη λογική ότι το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας έχουν αλλάξει πορεία.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρευρέθη στο μνημόσυνο του Αυξεντίου για δύο λόγους:

α) Για να μπορεί αύριο να το επικαλείται ως αντιστάθμισμα, όταν ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πια, θα παρευρίσκεται στα μνημόσυνα των υποτίθεται ή πραγματικά δολοφονηθέντων από την Ε.Ο.Κ.Α. προδοτών του Α.Κ.Ε.Λ. και

β) Για να μπορέσει σιγά-σιγά να ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ το Α.Κ.Ε.Λ κάποιους αγωνιστές ως αριστερούς - προοδευτικούς (Αυξεντίου, Μάτσης) και μ΄ αυτό τον τρόπο να έχει την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο.

Η επίσκεψη του Πρόεδρου στο Μαχαιρά είναι εκ του πονηρού και γι' αυτό καταδικαστέα. Αν το Α.Κ.Ε.Λ και ο Πρόεδρος λόγω οικτρής έλλειψης ηρώων ψάχνουν για ήρωες από την Ε.Ο.Κ.Α., εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μοιραστούμε ΟΛΟΥΣ τους ήρωές μας. Φτάνει φυσικά το Α.Κ.Ε.Λ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας να ζητήσουν συγγνώμη για τα 53 χρόνια κατασυκοφάντησης του Αγώνα, φτάνει να ζητήσουν συγγνώμη για την υπόσκαψη του Αγώνα και τη σύμπραξή τους με τους αποικιοκράτες. Φτάνει το Α.Κ.Ε.Λ. και ο Πρόεδρος Χριστόφιας να αναγνωρίσουν τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. ως αυτό που ήταν, δηλαδή Εθνικοαπελευθερωτικός - Αντιμπεριαλιστικός και να ζητήσουν συγχώρεση από τον κυπριακό λαό για την ΑΠΟΥΣΙΑ τους από τους αγώνες για τη λευτεριά. Αν το Α.Κ.Ε.Λ. θέλει να καταθέτει στεφάνια στους ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α. και να νιώθει κι αυτό περήφανο, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει και τον άλλο από τους δύο αρχηγούς της, το στρατηγό Γρίβα Διγενή.

Ας του αναγνωρίσει την προσφορά του μόνο για τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., όπως κάνει κάποιες άλλες ΕΝ ΜΕΡΕΙ αναγνωρίσεις, π.χ.

α) Ο Τρότσκι ήταν καλός μόνο ως το 1919,

β) Ο Λούης Ηγουμενίδης ήταν καλός μόνο έως τη διάσπαση,

γ) Ο Παπαπέτρου ήταν καλός έως αρχηγός των Εδονόπουλων, ύστερα έγινε προδότης και από το 2007 έγινε ξανά σύμμαχος και λεβέντης πατριώτης.

Ας κάνουν ο κ. Χριστόφιας και το Α.Κ.Ε.Λ. αυτά τα βήματα και τότε το Α.Κ.Ε.Λ. θα δικαιούται να ζητήσει και από τους Συνδέσμους των αγωνιστών να δοθούν στη δημοσιοτήτα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ποιοι αδίκως σκοτώθηκαν κατά τον Αγώνα και ποιοι δικαίως.

Κάνω παράκληση προς τους Συνδέσμους να ζητήσουν συγγνώμη ΤΩΡΑ για τους αδίκως δολοφονηθέντες. Η Ε.Ο.Κ.Α. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ζητώντας συγγνώμη τώρα τους αφαιρούν και την τελευταία τους δικαιολογία για να ζητήσουν οι ίδιοι συγγνώμη. Αν ο Πρόεδρος θέλει πραγματικά την ενότητα και αν αυτά που κάνει δεν είναι εκ του πονηρού, ας ζητήσει από όλους τους Ακελικούς να χειροκροτήσουν τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., όπως έκανε με τον Κασουλίδη τη νύκτα της νίκης του και από τώρα και στο εξής όλη η κομματική ιεραρχία (Κατσουρίδης, Χρίστου, Κυπριανού, Μαύρου, Κυρμίτσης, Κολοκασίδης, Χατζηγεωργίου κ.τ.λ.) να παρευρίσκεται σε ΟΛΑ τα μνημόσυνα των αγωνιστών και με σκυφτό το κεφάλι να καταθέτουν στεφάνια και να λαλούν ήμαρτον.

 

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
eξέγερση
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday158
mod_vvisit_counterYesterday241
mod_vvisit_counterThis week158

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack