aixmes.com

ΕΠΑ update: 22,22 έρευνες ανά λειτουργό Εκτύπωση E-mail
05.03.08

Χάσαμε το μέτρημα! Τελικά, όπως ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, οι έρευνες που εκρεμμούν από την ΕΠΑ δεν είναι 43 (όπως γράφαμε), αλλά πέραν των 200! Οι υποθέσεις που παραθέτουμε σε προηγούμενο post αφορούν ΜΟΝΟ το 2005! Και αυτές τις έρευνες καλούνται να διεκπεραιώσουν ΕΝΝΙΑ (9) λειτουργοί, μια γραμματέας επιτροπής και πέντε πρόσωπα γραμματειακό προσωπικό (εκ των οποίων οι τέσσερις έκτακτοι υπάλληλοι)...


Σε κάθε λειτουργό αναλογουν 22,22 έρευνες. Δεν μετρούν οι έφοδοι για συλλογή στοιχείων σε τράπεζες, υπεραγορές και αλλού. Ούτε οι άλλες υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν σε προηγούμενα κεφάλαια.

Για να μην ξεχνιόμαστε η ΕΠΑ, έχει και τέσσερα μέλη της Επιτροπής (που διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και μετά την παραίτηση Καλλή, αναζητείται νέος επικεφαλής. Λέτε να επιστρέψει ο Χριστοφίδης;

χ.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΛΗ

''Με το σημερινό αριθμό των λειτουργών είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο για την Επιτροπή να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο με τους ρυθμούς που απαιτούνται από τη φύση των αρμοδιοτήτων της. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να κατέχω τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής, ενώ ταυτόχρονα χωρίς δική μου υπαιτιότητα δεν θα είμαι σε θέση να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης'', αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο κ. Καλλής (ημερ. 3 Μαρτίου).

Σημειώνει επίσης ότι με βάση το υφιστάμενο προσωπικό ταν αδύνατο για την Επιτροπή να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο της'', ο ίδιος εισηγήθηκε την αύξηση του προσωπικού, εισήγηση η οποία, όπως αναφέρει, αντιμετωπίστηκε θετικά από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών στις 12 Οκτωβρίου 2007. Τι έγινε; Η εισήγηση του "περιεπλάκη στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα την καθήλωση του αιτήματος σε βαθμό που να μην έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα''.
Στέκεται επίσης στην απόφαση του Ανωτάτου (ημερ. 4/12/07) βάσει της οποίας κρίθηκε παράνομη η συμμετοχή του Κωστή Ευσταθίου στην Επιτροπή και οδήγησε σε στην ανάκληση όλων των αποφάσεων της ΕΠΑ και την εξ αρχής εξέτασής τους. Αυτή η εξέλιξη, αναφέρει ο κ. Καλλής, "σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού αναπόφευκτα θα προκαλέσουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση της ουσίας των σοβαρών υποθέσεων και συνακόλουθα στην έκδοση των αποφάσεων της Επιτροπής. Είναι σταθερή μου άποψη ότι για να είναι σε θέση η Επιτροπή να εκπληρώνει το ρόλο της πρέπει να διαθέτει τα μέσα να προβαίνει σε διερεύνηση των υποθέσεων και στην έκδοση των αποφάσεων εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την έναρξη της έρευνας. Καθυστέρηση στη διερεύνηση των υποθέσεων και στην έκδοση των αποφάσεων πλήττει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα των καταναλωτών, γιατί η καταδίκη μιας επιχείρησης ακόμα και σε βαρύτατο πρόστιμο αποτελεί δώρο άδωρο για τους καταναλωτές εφόσον η παράβαση είχε αφεθεί να συνεχισθεί για μια μακρά περίοδο στη διάρκεια της οποίας καταβάλλει αυξημένη τιμή για κάποιο αγαθό ή κάποια υπηρεσία και πρόσθετα εξουδετερώνονται και ματαιώνονται οι σκοποί του νόμου, ο οποίος καθίσταται στην ουσία ανενεργός, με συνέπεια να πλήττεται το δημόσιο συμφέρον.

Οι καταναλωτές ενόψει και της καθημερινής αύξησης στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών, δικαιολογημένα απαιτούν την άμεση παρέμβαση της Επιτροπής. Για τους λόγους που έχουν εκτεθεί πιο πάνω τέτοια παρέμβαση δεν είναι προς το παρόν εφικτή''.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
έγκλημα και τιμουρία
 

Scripta Manent

Ζω για τότε που δεν θα υπάρχω. Ελύτης
 

Συνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday33
mod_vvisit_counterYesterday434
mod_vvisit_counterThis week33

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack