aixmes.com

Ήρθε η ώρα της μεγάλης απάτης; Εκτύπωση E-mail
05.03.08

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Η εκλογή Χριστόφια στην προεδρία έφερε ακουσίως στην επιφάνεια και ένα σωρό απόμωρους, που εδώ και μέρες εμφανίζονται σαν αυτοδιορισμένοι εκπρόσωποι του νέου Προέδρου και παραδίδουν στους υπόλοιπους μαθήματα ενότητας και εθνικής συμφιλίωσης και λύσης.

Σαν να και δεν ζούσαν εδώ τόσα χρόνια οι αθεόφοβοι και έπεσαν αίφνης από τον ουρανό μετά τις 24 Φεβρουαρίου, για να φέρουν στον κόσμο το χαρμόσυνο μήνυμα της αγάπης και της ανάστασης. Και θα ήταν ασφαλώς ευπρόσδεκτο το μήνυμα τους, αν ήταν ειλικρινές. Αλλά, η υποκρισία και η υστεροβουλία είναι σε κάθε αποστροφή του λόγου τους, σε βαθμό εκνευριστικό. Δεν έχουν κατανοήσει ότι για να καλούν τους άλλους σε ενότητα, υπό τη σκέπη του νέου προέδρου, πρέπει πρώτα να ενεργήσουν οι ίδιοι προς τα κει.

Μιλώ κυρίως, για αρθρογράφους, πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι αυτές τις μέρες, δημοσίως, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές και να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη σε ένα κλίμα που κάθε άλλο παρά συμφιλιωτικό είναι. Αλλά, πάντα στο εύηχο όνομα της ενότητας. Ποντάροντας σε ένα νέο «ευνοϊκό κλίμα», ένα νέο μομέντουμ, που θα ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου για να του αποκρύψουν ξανά την πραγματικότητα την οποία όμως αποκαλύπτει κάθε μέρα ο ήρωας τους, ο Ταλάτ. Η ενότητα που εννοούν είναι μόνο μεταξύ τους, όποιοι και να είναι. Όσοι δηλαδή, συμφωνούν με την ιδέα της ψεύτικης επανένωσης της Κύπρου, όπως την εννοεί ο Ταλάτ και με τον οποίο δεν έχουν καμιά απολύτως διαφωνία, αντίθετα τον υπερασπίζονται κιόλας, ενώ έχουν διαφωνίες βουνό με τους Ελληνοκύπριους, που μιλούν για πραγματική επανένωση και για λύση με σωστό περιεχόμενο.

Δυστυχώς για τον Δ. Χριστόφια, όλοι αυτοί οι απατεωνίσκοι της πολιτικής έχουν ενθαρρυνθεί από την εκλογή του, χωρίς ασφαλώς να ευθύνεται ο ίδιος. Τελείωσε, λένε, η εποχή του ΝΑΙ και του ΟΧΙ και κοιτάζουμε μπροστά, διότι ήρθε η ώρα του μεγάλου ΝΑΙ. Δηλαδή, θέλουν να πουν «τελείωσε η εποχή του Όχι», και ήρθε η ώρα της μεγάλης απάτης. Αλλά δεν τολμούν ακόμα να το πουν τόσο καθαρά. Λες και τόσα χρόνια το ζητούμενο ήταν να πεισθεί η πλειοψηφία του λαού, να ζητήσει ήμαρτον για το λάθος της και να ακολουθήσει τις νουθεσίες της μειοψηφίας και όχι το αντίστροφο. Το ζητούμενο όμως, δεν είναι να πεισθεί η πλειοψηφία ή η μειοψηφία, με απειλές ή με παραπλανήσεις. Δηλαδή, να ξεγελάσει ο ένας τον άλλο.

Αλλά, να βρεθεί ο τρόπος που θα οδηγηθεί το πρόβλημα μας, το κοινό πρόβλημα μας, σε ικανοποιητική διευθέτηση. Τα άλλα είναι παραμυθιάσματα, που νομίζαμε ότι μετά το μάθημα του 2004, θα μας είχαν κάνει όλους πιο ρεαλιστές και πιο ειλικρινείς για να πάψουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αλλοίμονο όμως! Σαν να μην μεσολάβησε τίποτε.

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

banania reb.

 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday292
mod_vvisit_counterYesterday399
mod_vvisit_counterThis week2238

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack