aixmes.com

Όταν οι προκλήσεις της Χ. Α. δεν ενοχλούσαν κανένα Εκτύπωση E-mail
06.03.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

«Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου και ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης καταδίκασαν την προσπάθεια ομάδας νεαρών που ανήκουν στην ΕΦΕΝ και στην ακροδεξιά οργάνωση Χρυσή Αυγή να αμαυρώσουν την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου», έγραφε προχθές η «Χαραυγή» κάτω από τον ολοσέλιδο τίτλο «Στο περιθώριο τα φασιστικά, εθνικιστικά στοιχεία».


Όταν, όμως, τα «φασιστικά εθνικιστικά στοιχεία» έκαναν την προκλητική τους εμφάνιση στο τέρμα της Λήδρας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κατεδάφισης του τείχους και να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ενδεχόμενη διάνοιξη της Λήδρας, δεν καταδίκασε κανένας, ούτε η πολιτική ηγεσία του τόπου ούτε «ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης» ούτε η «Χαραυγή» τα «φασιστικά εθνικιστικά στοιχεία». Αντίθετα, ο Γιώργος Λιλλήκας, το κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης Παπαδόπουλου δεν είδε τίποτα το κακό στις προκλήσεις των φασιστικών στοιχείων της Χρυσής Αυγής, που είχαν κι αυτοί, όπως δήλωνε, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Και με την ίδια λογική, τη λογική του Λιλλήκα, που δεν ξένισε τότε κανένα, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι οι προκλήσεις των φασιστικών, εθνικιστικών στοιχείων εναντίον της παρουσίας του προέδρου Χριστόφια στο Μαχαιρά βρίσκονταν μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης. Ο Γιώργος Λιλλήκας ήταν τότε ο υπουργός Εξωτερικών, υπουργός του ΑΚΕΛ αλλά πιο κοντά στον Τάσο Παπαδόπουλο, ο οποίος για τη Χρυσή Αυγή, όπως και για τον Στυλιανό Παττακό, ήταν και είναι βεβαίως το άξιον της πατρίδας τέκνον που έσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία από τη διάλυση. Τα φασιστικά στοιχεία είχαν τότε κινηθεί με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να ζητήσουν το άνοιγμα της Λήδρας. Επικεφαλής της συγκέντρωσης ήταν η Βαλεντίνα Σοφοκλέους και ο Τάκης Χατζηδημητρίου και ο Δημήτρης Χριστόφιας την ίδια μέρα στο ΡΙΚ ρωτούσε «μα τί θέλει η Βαλεντίνα μέσα στις στράτες», ενώ ο υπουργός του παραλίγο θα έλεγε μπράβο στους τραμπούκους. Μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδίκασε τότε τα «φασιστικά εθνικιστικά στοιχεία» και από τις εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ μόνο η «Αλήθεια». Ο «σκεπτόμενος πολίτης» της Χαραυγής δεν ενοχλήθηκε και ούτε και η «Χαραυγή» ενοχλήθηκε.
Αν τότε όλη, «σύσσωμη» για να χρησιμοποιήσω τη λέξη της «Χ», η πολιτική ηγεσία και όλα τα ΜΜΕ καταδίκαζαν με τον πιο έντονο τρόπο τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς των φασιστικών στοιχείων, απομονώνοντάς τα, οι τραμπούκοι δεν θα εμφανίζονταν στο Μαχαιρά.

ΑΛΗΘΕΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
mama mia
 

Scripta Manent

Το μεγάλο ύφος ενός έργου τέχνης θα αποκαλυφθεί πλήρως αν ο καλλιτέχνης είναι φορέας αυτής της μεγάλης μορφής στο βάθος. Νίτσε

 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday298
mod_vvisit_counterYesterday377
mod_vvisit_counterThis week1845

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack