aixmes.com

Τα τερτίπια Ταλάτ και η μάχη της επικοινωνίας Εκτύπωση E-mail
07.03.08

TΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ


Οι προθέσεις του φρουρού της τουρκικής κατοχής, Ταλάτ, φάνηκαν πριν από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.
Με καθημερινές σχεδόν δηλώσεις του, ο κατοχικός ηγέτης, πρώτον, επιχειρούσε παρέμβαση στα πολιτικά και προεκλογικά μας πράγματα. Δεύτερον, καθόριζε τις τουρκικές γραμμές στο Κυπριακό. Τρίτον, προκαθόριζε την ατζέντα μελλοντικών συνομιλιών. Τέταρτον, στόχευε να μορφοποιήσει την κατάληξη της επιδιωκόμενης λύσης. Έκτοτε, ο υποτελής στην κατοχική Τουρκία, Ταλάτ, επιδίδεται σε ένα χοντρό επικοινωνιακό παιγνίδι, ιδιαίτερα μέσω ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο στόχος του είναι να προκαταλάβει, να προδιαμορφώσει και να προετοιμάσει εξελίξεις, που να ευνοούν την τουρκική πολιτική, όχι τους Τ/κύπριους και, ασφαλώς, όχι την Κύπρο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να ενταχθούν δύο πρόσφατα γεγονότα. Πρώτον, η επιστολή Ταλάτ στη βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», και, δεύτερον, η συνέντευξή του στο περιοδικό «Parliament», που αφιέρωσε το εξώφυλλό του στον κατοχικό υποτελή, χρίζοντάς τον «πρόεδρο» της «ΤΔΒΚ».
Να αναμένουμε και άλλες τέτοιες κινήσεις εκ μέρους του κατοχικού ηγέτη. Ο Ταλάτ προωθεί δουλικά και κατ΄ εντολήν τις τουρκικές θέσεις. Επιδιώκει να οριοθετήσει τους κανόνες του νέου παιγνιδιού, που αρχίζει να στήνεται για το Κυπριακό. Ενεργεί δραστικά επικοινωνιακά, και διά της οργανωμένης επικοινωνίας προωθεί τους πολιτικούς του στόχους. Δημιουργεί εντυπώσεις και κτίζει εικόνες. Εμφανίζεται ως θύμα και παραπονούμενος. Ενώ, λέγει, οι Τ/κύπριοι (στην πραγματικότητα οι έποικοι) ψήφισαν υπέρ του σχεδίου Ανάν και οι Ε/κύπριοι το απέρριψαν, οι δεύτεροι εντάχθηκαν στην Ε.Ε. και οι Τ/κ δεν ανταμείφθηκαν. Κοντά σε αυτές τις παραπλανητικές θέσεις, ο φρουρός της τουρκικής κατοχής προτάσσει την πολιτική ισότητα, στην οποία αποδίδει τελείως διαφορετικό νόημα και ερμηνεία από το Δ. Χριστόφια. Επιμένει στη δήθεν απομόνωση, στους δύο λαούς και σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, που θα οδηγήσει στην παρθενογένεση.
Τι εννοεί με την παρθενογένεση; Εννοεί την πλήρη, οριστική και διά παντός κατάλυση, διάλυση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση ενός εντελώς καινούργιου κράτους, το οποίο εξυπαρχής θα απευθυνθεί στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς για να γίνει μέλος. Βεβαίως, ο Ταλάτ δεν αποκρύπτει και την υστερόβουλη πρόθεσή του, αν η νέα κατάσταση πραγμάτων δεν λειτουργήσει, να μπορεί να εγκαταλείψει την ομόσπονδη Κύπρο και να αποσχιστεί. Πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι ολέθριες και επικίνδυνες τουρκικές θέσεις; Πρώτα, στο εσωτερικό μέτωπο, ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση οφείλουν να εξηγήσουν γιατί τασσόμαστε αναφανδόν κατά της παρθενογένεσης και των άλλων διχοτομικών θέσεων του Ταλάτ. Η επικοινωνιακή μάχη, όμως, πρέπει να δοθεί προπάντων στο διεθνές πεδίο, δηλ. στα μεγάλα ΜΜΕ, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά, στους εταίρους μας όπως και στις ΗΠΑ. Η Τουρκία διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια για την προώθηση των θέσεών της στο Κυπριακό.
Το ίδιο οφείλει να πράξει και η σημερινή Κυβέρνηση. Για μήνες, το ΑΚΕΛ και ο Δ. Χριστόφιας κατηγορούσαν τον Τάσσο για εσωστρέφεια (εκ συμφώνου με τον ΔΗΣΥ), για δήθεν απραξία και για μη ανάληψη πρωτοβουλιών. Ο Δ. Χριστόφιας διαβεβαίωνε ότι ξέρει καλύτερα. Ιδού η Ρόδος! Να δούμε, επιτέλους, υλοποιούμενες στην πράξη αυτές τις «στοχευμένες πρωτοβουλίες», που η χθεσινή «Χαραυγή» πάλι διατυμπανίζει πρωτοσέλιδα. Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν μπορεί να αγνοήσουν την επικοινωνιακή μάχη, που χάνουμε εδώ και χρόνια. Καιρός να την κερδίσουμε, έστω και τώρα. Θα δοθεί;

ΣΗΜΕΡΙΝΗ
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
Στην προκυμαία...
 

Scripta Manent

Οι αντίξοες συνθήκες, οι δυσκολίες δεν σε πτοούν, όταν είσαι ζεστός από μέσα, προχωράς. Ευάγγελος Αβέρωφ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday285
mod_vvisit_counterYesterday408
mod_vvisit_counterThis week1396

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack