aixmes.com

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας Εκτύπωση E-mail
12.03.08
ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΣ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑ

 

Οι πολιτικοί μας ταγοί τόνισαν επανειλημμένα ότι το υδατικό πρόβλημα είναι το δεύτερο σημαντικό μετά το εθνικό.

Έχουμε χτυπήσει προ πολλού κόκκινο σε ότι αφορά τις υδατικές ανάγκες και τα αποθέματα νερού που διαθέτουμε. Ο νέος Υπουργός Γεωργίας πήρε στα χέρια του μια καυτή πατάτα. Αναμέναμε ότι δεν θα έσπευδε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δηλώσεις. Δυστυχώς ακολούθησε την πεπατημένη. Οι δηλώσεις, όσο καλές προθέσεις και να έχει - και δεν αμφιβάλλουμε ότι διαθέτει- δεν λύνουν το πρόβλημα. Δεν πρόλαβε καλά - καλά να ενημερωθεί και άρχισε τις εξαγγελίες. Εξαγγελίες για περικοπές αρχικά, για αυστηρότερες ποινές με παιδευτικό χαρακτήρα στην συνέχεια και τέλος ΤΟ ΜΕΤΡΟ που θα μας έσωζε από τη λειψυδρία. Τη μεταφορά νερού από το Λίβανο «που είναι πρόθυμος να παράσχει στην Κυπριακή Δημοκρατία νερό δωρεάν». Η μεταφορά διευθετήθηκε με τάνκερ και ο πλοιοκτήτης που προσφέρθηκε να μεταφέρει το νερό άρχισε κι εκείνος τις δηλώσεις.

Όλοι, εννοείται, να μας σώσουν από τη δίψα ήθελαν. Και ξαφνικά μας ήρθε η κεραμίδα στο κεφάλι με την μορφή ανακοίνωσης της κυβέρνησης του Λιβάνου όπως μεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Κυβέρνηση του Λιβάνου «δεν έχει λάβει οποιοδήποτε επίσημο αίτημα από την Κύπρο... ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι ο Λίβανος δεν έχει πλεόνασμα νερού».

«Ο Λίβανος χρειάζεται μια ευδιάκριτη και σύγχρονη στρατηγική για να διαχειριστεί τους υδάτινους πόρους του ειδικά λόγω του ότι διάφορες λιβανέζικες περιοχές πάσχουν από ξηρασία» προστίθεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού Siniora. Καλά να ρεζιλευόμαστε μεταξύ μας, το συνηθίσαμε.

Να κάνουμε και εξαγωγή τα ρεζιλίκιά μας πάει πολύ. Ο κ. Μιχάλης Πολυνείκης είναι πολύ καινούργιος στα καθήκοντά του για να του καταλογίσουμε ευθύνη. Γιατί ασφαλώς την απόφαση για την εισαγωγή νερού από το Λίβανο δεν την πήρε από μόνος του όλως αιφνιδίως. Κάποιοι από τους τεχνοκράτες του υπουργείου του θα τον καθοδήγησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται όμως οι τεχνοκράτες μένουν. Όπως και το πρόβλημα με το υδατικό και παίζουν όλοι με τη νοημοσύνη μας. Γιατί λύσεις υπάρχουν. Δεστε το Ισραήλ. Κι αυτό που δεν αντιλήφθηκαν είναι ότι ναρκοθέτησαν την πορεία του νέου Υπουργού προτού κάνει τα πρώτα του βήματα...


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

allez retour

 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday169
mod_vvisit_counterYesterday386
mod_vvisit_counterThis week1956

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack