aixmes.com

Η αβάστακτη ελαφρότητα των πολιτικών Εκτύπωση E-mail
12.03.08
Ο Παναγιώτης Καλλής απέδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά που δεν καταλαβαίνουν από διαφθορά κι από συμφέροντα...

Και λειτουργούν πραγματικά προς όφελος του πολίτη από όποιο πόστο κι αν βρεθούν.

Άντεξε μόλις έξι μήνες στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού. Είχε ζητήσει εξ αρχής την στήριξη της πολιτείας για ενίσχυση της ΕΠΑ ώστε να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Φωνή βοώντος...

Φεύγοντας αποκαλύπτει την μεγάλη απάτη εις βάρος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού. Κάνουν πάταγο οι δηλώσεις του. Οι πολιτικοί κάνουν πως εκπλήσσονται από τα όσα καταγγέλλει. Κάνουν πως δεν γνωρίζουν. Και δίνουν υποσχέσεις. Σε μερικές μέρες θα ξεχαστεί κι αυτό. Όπως γίνεται πάντοτε στην κοινωνία της φθοράς και της αφασίας. Τα παραδείγματα πολλά, αλλά ας μείνουμε επί του προκειμένου.

Ο Παναγιώτης Καλλής είχε δηλώσει στις 23/10/2007 ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου:

· Μιλώντας για την έρευνα για το φρέσκο παστεριωμένο γάλα: "Αυτή η υπόθεση για μένα είναι υπόθεση των δύο ημερών. Την Helios την τελείωσα σε δύο μέρες και την υπόθεση στο Δικαστήριο δεν την κράτησα πάνω από μία βδομάδα". Κι αυτό για να καταδείξει τη μεγάλη ανάγκη για τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΠΑ. Και συγκεκριμένα τη μονιμοποίηση δύο εκ των τεσσάρων μελών της Επιτροπής, συν του Προέδρου, ώστε να μπορεί να συνέρχεται σε καθημερινή βάση, ξεπερνώντας το σημερινό πρόβλημα απαρτίας λόγω της συχνής απουσίας των μελών. Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στη Βουλή, αλλά αποσύρθηκε.

· "Κατέθεσα τις απόψεις μου στο Υπουργείο Οικονομικών με την εισήγηση να προωθηθεί εγκαίρως για να μπορεί η Επιτροπή να λειτουργεί αποδοτικά".

· "Από τις 10 Οκτωβρίου προσπαθούσα να συγκαλέσω την Επιτροπή για μια επείγουσα συνεδρίαση και τελικά καταφέραμε να συναντηθούμε στις 22 Οκτωβρίου. Από την ημέρα που διορίστηκα, στις 11 Σεπτεμβρίου, κάναμε μόνο τρεις συνεδριάσεις, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε καθημερινά"!

Σήμερα συνήλθε εκ νέου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου...

Ο κ. Καλλής δήλωσε:

«Ως πολίτης και ως καταναλωτής αισθάνομαι ότι υπάρχουν καρτέλ και πρώτο μου μέλημα ήταν να αρχίσω έρευνες σε όλα τα βασικά αγαθά και όλες τις υπηρεσίες».

 

«Εργάζομαι με την νοοτροπία ότι πρέπει να παράγω έργο και μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που με βάση την οποία πρέπει να αρχίσει από την αρχή η εξέταση όλων των υποθέσεων, οι πλείστες εκ των οποίων εκκρεμούν από το 2005, συν 30 υποθέσεις που εκδικάσθηκαν στο 2001 - 2002 και μετά, στις οποίες έδινε το δικαίωμα προσφυγής, και αφού ήδη ακυρώθηκαν τρεις και αναμένεται να ακυρωθούν και άλλες, αισθάνθηκα έντονα ότι δεν μπορούσα να προσφέρω αυτά που θέλω να προσφέρω».

  • «Σε δύο βασικά αγαθά γνωρίζω ως πολίτης και ως καταναλωτής ότι το μεν ένα πωλείται στη διπλάσια τιμή από ό,τι το πωλούν οι παραγωγοί, στο δε άλλο αγαθό, ορισμένα είδη πωλούνται στην οκταπλάσια τιμή από τη βασική πρώτη ύλη και επειδή» ανέφερε δεν είχε το κατάλληλο προσωπικό για να διενεργήσει έλεγχο στα βιβλία δεν προχώρησε στην έρευνα.

 

 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου δεν έκανε τίποτα προφανώς όλο αυτό το διάστημα για να βοηθήσει την κατάσταση. Ενώ γνώριζε. Όπως γνώριζε προφανώς και ο τέως Υπουργός Οικονομικών. Είναι λυπηρές οι δηλώσεις των βουλευτών και κυρίως του Προέδρου της Επιτροπής Λευτέρη Χριστοφόρου: «Είναι λυπηρό και απογοητευτικό το γεγονός ότι υποχρεώθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΑ να προβεί στη συγκλονιστική ομολογία ότι ενώ εμφανέστατα υπήρξαν παραβιάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού και υπήρχε μέχρι και οκταπλασιασμός των τιμών δεν είχε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες και τα σύγχρονα συστήματα ώστε να διεξαγάγει ολοκληρωμένη έρευνα και να εντοπίσει τις παρανομίες».

 

 

Καλά εσύ ξύπνησες νωρίς...

 

 

Kali

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Ψάχνω κάτι

καινούργιο

να πω…

 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday27
mod_vvisit_counterYesterday295
mod_vvisit_counterThis week1370

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack