aixmes.com

Η Βουλή των τεμπέληδων Εκτύπωση E-mail
31.01.08

vouli

Αν δεν γινόταν εκείνη η χοντράδα με τον γενικό διευθυντή της Βουλής θα ‘χαμε ξεχάσει ότι υπάρχει τέτοιος θεσμός. Από τις πατάτες τις αντινακτές και μετά,δηλαδή από την περίφημη «Γιορτή της Βουλής» στα τέλη του ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ χρόνου, πολύ απλά, οι βουλευτές πληρώνονται (κάτι… ψίχουλα) για να κάαααααθονται.

Έκαναν μια Ολομέλεια στις 20 Δεκεμβρίου (ιδού και η ατζέντα: http://www.parliament.cy/parliamentgr/005_01.htm ) ψήφισαν τους προϋπολογισμούς, έφαγαν, ήπιαν και… απήλθαν. Μέχρι τις προεδρικές. Αν στο μεταξύ τύχει να συνέλθουν εκτάκτως μια-δύο φορές, αυτή είναι η εξαίρεση του κανόνα. Του κανόνα που λέει ότι η Βουλή εδώ και πάνω από ένα μήνα ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. (Όχι πως πριν «έτρεχε» με τα χίλια, αλλά τουλάχιστον κρατιούνταν κάποια προσχήματα).

Και μετά τις προεδρικές τι θα γίνει; Θα αρχίσουν κανονικά συνεδρίες τον Μάρτη μέχρι τις αρχές Ιουλίου, (άντε τα μέσα του μήνα για να καταδικάσουν τις μαύρες επετείους). Ακολούθως, οι «56» θα πάνε για τα μπάνια του λαού. Μέχρι το… φθινόπωρο. Καλά και άγια όλα τούτα, να ξεκουράζονται, (δεν λέμε), οι άνθρωποι από τη βαριά τους εργασία, έχουν τις προεδρικές τώρα και πρέπει να τρέξουν. Δεν έχει σημασία ότι εκλέγηκαν για να υπηρετούν τον ΛΑΟ, και όχι να τρέχουν προς άγραν ψήφων του κάθε υποψηφίου. Όποιος και να ‘ναι αυτός.

Για όλες τούτες τις υπηρεσίες που (μας) προσφέρουν, για να τα λέμε χαρτί και καλαμάρι, ο κάθε βουλευτής έχει ετήσιο μισθό 46.730 (παλιές) λίρες το χρόνο (σε ευρώ είναι… 79842.95)! Ένας βουλευτής έχει μηνιαίο εισοδήματα περίπου 3.900 λίρες ( €6663,55) με όλα τα επιδόματα. Δικαιούται επίσης: αδασμολόγητο αμάξι από 20 μέχρι 25 άλογα, γραφείο στη Βουλή, επιστημονικό συνεργάτη (που άμα λάχει κάνει και καφέ) και κάτι ψιλο-επιδόματα. Και όταν κάποτε φύγουν, θα ‘χουν να παίρνουν σύνταξη από €1178,93 μέχρι €4151,90. Το ΜΗΝΑ. Ή μπορεί να προτιμήσουν το γερό μπόνους.

(Αναλυτικά για μισθούς, ωφελήματα και τα λοιπά πατήστε εδώ: http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=217&issuenum=17254)

Χόρχε

υγ: Όσοι γνωρίζετε πολλούς που λαμβάνουν τέτοια λεφτά το χρόνο και κάθονται δυο-τρεις μήνες για να ξεκουραστούν, σηκώστε ψηλά το πόδι σας. Διαφορετικά, στείλτε ένα φαξ, ένα email, ένα sms. Όχι εδώ. Αλλά εδώ: http://www.parliament.cy/parliamentgr/contact.htm

υγ2: Βεβαίως δεν είναι σκάρτοι και οι «56». Προς Θεού. Αλλά, ΕΛΕΟΣ. Έχουν και του πουλιού το γάλα, αλλά την ίδια ώρα ασχολούνται (και) με χίλια-δύο άσχετα πράματα. Από την συγκέντρωση του δείνα υποψηφίου, μέχρι το δικηγορικό τους γραφείο.

υγ3: Για να μην ξεχνιόμαστε, εδώ είναι η ιστορία με τον γ.δ. της Βουλής, http://www.aixmes.com/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=99999999

 

Comments  

 
0 #1 thomas sabo 2011-03-24 13:27
jgj
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
έγκλημα και τιμουρία
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday268
mod_vvisit_counterYesterday399
mod_vvisit_counterThis week2214

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack