aixmes.com

Η ζωή, ο θάνατος κι η μοναξιά Εκτύπωση E-mail
15.03.08
Αναζητώντας τον Θεό συνάντησα την επικοινωνία με τον άνθρωπο. Βουνό με βουνό δεν σμίγει. Ψυχή με ψυχή όμως...

... το καθαρό τούτο κομμάτι της θέωσης μες τον καθένα μας, πλάθει ζωή, δημιουργεί, γεμίζει τα κενά που γενιούνται με το που θα ακουστεί το πρώτο μας κλάμα στο "μάταιο" αυτό κόσμο.

Με λυπεί η απέραντη μοναξιά όταν τη συναντώ στα βλέματα των ανθρώπων. Με συγκλονίζει η σπατάλη χρόνου και χώρου. Παραπέμπει σε ζωντανούς-νεκρούς. Με ευχαριστεί η δίψα για αναζήτηση της επικοινωνίας. Ακόμα κι όταν οι άνθρωποι το προσπαθούν μέσα από τα chat ή τα site γνωριμιών που προϋποθέτουν την μεσολάβηση ενός άψυχου μηχανήματος. Τουλάχιστον αυτοί δεν τα βάζουν κάτω.

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις η είδηση που διάβασα χθες στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. "Ένας Βρετανός, ο οποίος ζύγιζε περίπου 330 κιλά, ενταφιάστηκε τελικά σε τεράστιο φέρετρο με τη βοήθεια γερανού και εκσκαφέα. Ο αποθανών, 29 μόλις ετών, γεννημένος στο Λονδίνο, "έφυγε" -πιθανώς από φυσικά αίτια- από τη ζωή στα τέλη του προηγούμενου μήνα. όμως, χρειάζονταν πολλές ειδικές προετοιμασίες για να γίνει η ταφή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πολύ υπέρβαρος άντρας είχε το δωμάτιό του σε έναν ξενώνα για πολίτες που εμφανίζουν εξάρτηση από τα ναρκωτικά ή από το αλκοόλ, ή παρουσιάζουν διανοητική καθυστέρηση. Το φέρετρο στην περίπτωση αυτήν φτιάχτηκε "υπερδιπλάσιο" των συνηθισμένων... Χρειάστηκαν επίσης τέσσερις ολόκληρες ώρες για να τοποθετηθεί στην οριστική θέση. Εξάλλου, πέντε ημέρες χρειάστηκαν για να σκαφτεί ο συγκεκριμένος τάφος, από έξι νεκροθάφτες, ενώ τους βοήθησε στις χωματουργικές εργασίες ένας εκσκαφέας.
"Αυτή ήταν η πιο κοπιώδης δουλειά που μου ανέθεσαν", δήλωσε ο εργάτης
νεκροταφείου Ντέιβ Μπάτλερ. "Με συγκινεί βέβαια που αυτός ο άνθρωπος δεν είχε ούτε συγγενείς, μα ούτε φίλους". Τον "τελευταίο αποχαιρετισμό" έδωσε, μόνον, ένας υπάλληλος του ξενώνα, όπου ο Τζον Τζέφρι άφησε την τελευταία πνοή του, ενώ η κηδεία έγινε με δαπάνη του δήμου. Στη συνολικώς πεντάλεπτη νεκρώσιμη ακολουθία ο ιερέας Τζεφ Μπούτσερ ευχήθηκε την "ανάπαυση εν ειρήνη" του μεταστάντος".

Δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που έζησε και φεύγει μόνος. Δεν είναι είδηση επειδή έζησε μόνος. Δεν είναι είδηση που έφυγε μόνος. Είναι είδηση επειδή χρειάστηκαν έξι νεκροθάφτες για να του ανοίξουν τον τάφο!

Η ψυχή δεν έχει βάρος. Παρά μόνο μερικά γραμμάρια. Κι ελευθερώθηκε, Εύχομαι να υπάρχει κι άλλη ζωή. Και να τον υποδεχτούν εκεί άλλες ψυχές. Ν' αγαλιάσει έπειτα από 29 χρόνια καθημερινού θανάτου και μοναξιάς η ψυχή του Τζον Τζέφρι.

Μοίρα

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Ψάχνω κάτι

καινούργιο

να πω…

 

Scripta Manent

Μη με γυρέψεις αλλού/ μονάχα εδώ να με γυρέψεις/ μόνο σε μένα. Τ. Πατρίκιος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday73
mod_vvisit_counterYesterday359
mod_vvisit_counterThis week1543

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack