aixmes.com

Ο ένας για την Ιθάκη και ο άλλος για τα Κύθηρα Εκτύπωση E-mail
17.03.08

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ 

«Καθοδηγούμενοι από τα οράματα και τους αγώνες του αείμνηστου ηγέτη συνεχίζουμε το ταξίδι προς την Ιθάκη» είπε ο νέος πρόεδρος της κυπριακής βουλής Μάριος Κάρογιαν μιλώντας στο μνημόσυνο του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού.

Ο Μάριος Κάρογιαν αναφέρθηκε, στην εμπνευσμένη ομιλία του, στους Λαιστρυγόνες και στους Κύκλωπες και στις Σειρήνες, στις οποίες κλείνουμε τ' αφτιά μας, ενώ αντιπαλεύουμε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και προσδοκούμε το νόστιμον ήμαρ». Θα έγραφε καλές εκθέσεις στο σχολείο ο νέος πρόεδρος της βουλής, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει ούτε τους Λαιστρυγόνες ούτε το νόστιμον ήμαρ. Η αναφορά όμως στην Ιθάκη ήταν υπό τας περιστάσεις πολύ εύστοχη, γιατί όπως λέει ο Καβάφης στο ποίημα του «σα βγεις στον πηγαινό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος - μη βιάζεις το ταξίδι διόλου, καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει./ Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξίδι./ Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο./Αλλά δεν έχει σε δώσει πια».Δεν ξέρω αν πράγματι όταν άρχισε ο πηγαιμός για την Ιθάκη ευχόμασταν νάναι μακρύς ο δρόμος, αλλά είμαι βέβαιος ότι για χρόνια τώρα, για δεκαετίες, οι φωστήρες μας ακολουθούσαν τη συμβουλή του Καβάφη «αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου, καλύτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει». Και χρόνια πολλά έχει διαρκέσει και μπορεί ακόμη να διαρκέσει χρόνια πολλά γιατί «η Ιθάκη σας έδωσε τ' ωραίο ταξίδι/χωρίς αυτήν δεν θάβγαινε (κανένας σας) στο δρόμο. Στο ταξίδι για την Ιθάκη δεν υπήρχαν ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, δεν υπήρχαν ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Κι ενώ ο Μάριος Κάρογιαν, από τη θέση τώρα του προέδρου της κυπριακής βουλής, υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το ταξίδι προς την Ιθάκη, ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας Ακης Παπασάββας φαίνεται ότι τελικά θα φτάσει στο δικό του νησί, στα Κύθηρα, αν τον βοηθήσει βεβαίως και γιατί όχι, ο φίλος του Τότες Τότε και στο Τότες - Τότε, ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας: «Αλλά κύριε Πρόεδρε Δημήτρη Χριστόφια. Φίλε του Τότες Τότε και στο Τότες - Τότε. Θυμάμαι τα του Τότες - Τότε που έλεγες και έπραττες και λαλούσες, δημόσια και ιδιωτικά, και προς τα έξω έξω, και προς τα μέσα μέσα... Γι' αυτό και γι' αυτά και για άλλα χίλια δυο σαν αυτά, Ελευθερία Αγάπη μου, Αγάπη Ελευθερία έχουμε κάθετι και απόλυτη υποχρέωση, έχουμε σαφέστατη υποχρέωση να βρούμε και θα βρούμε τα Κύθηρα. Αντιστάθηκα, αντιστέκομαι και θα αντιστέκομαι. Θα βρούμε τα Κύθηρα». Ο ένας λοιπόν για την Ιθάκη και ο άλλος για τα Κύθηρα κι εσείς κορόιδα μην ανησυχείτε και κυρίως ουδείς πανικός δικαιολογείται, όπως έλεγε ο αείμνηστος.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

15 τζιαι 'πόψε
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday247
mod_vvisit_counterYesterday359
mod_vvisit_counterThis week1717

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack