aixmes.com

Ο Ντενκτάς θρυμματίζει τις ψευδαισθήσεις Χριστόφια Εκτύπωση E-mail
18.03.08
TΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, κατά την προεκλογική εκστρατεία, εμφανίστηκε ως ο πολιτικός που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πώς να λύσει το Κυπριακό.

Το επιτελείο και οι υποστηρικτές του έκτισαν την εικόνα ενός Προέδρου, που γνωρίζει τι θέλει, έχει ξεκάθαρες θέσεις και, χωρίς υποχωρήσεις αλλά με διεκδικητικότητα, θα υπερασπίσει τα δίκαια της ελληνικής πλευράς. Για μήνες αντιπαραβαλλόταν προς τον «σκληρό» Τάσσο, που δεν ανελάμβανε πρωτοβουλίες, ήταν εσωστρεφής και δεν ήταν ανθρώπινος. Αντίθετα, ο Δ. Χριστόφιας δεσμευόταν ότι θα όργωνε την υφήλιο με συνεχείς πρωτοβουλίες και επαφές για να εξηγήσει τις θέσεις και την ετοιμότητα της πλευράς μας για λύση, ώστε να αποτρέψει τη διχοτόμηση, που ανέβηκε ήδη το πρώτο σκαλί… Εκλεγείς στην προεδρία, ο Δ. Χριστόφιας είναι ήδη αντιμέτωπος με τις πολλές δεσμεύσεις του και τις υψηλές προσδοκίες, που δημιούργησε μεταξύ των Κυπρίων και, κυρίως, στους ξένους.
Δεν είναι τυχαίες οι άμεσες προσκλήσεις να επισκεφθεί τη Βρετανία και τη Σουηδία ούτε, βέβαια, οι… ποιητικές παροτρύνσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπαρόσο και άλλων Ευρωπαίων εταίρων μας. Η «Χαραυγή» καθημερινά πανηγυρίζει για το νέο κλίμα, που έχει δημιουργηθεί, όμως… Οι πάντες γνωρίζουν πως η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με χαρές και πανηγύρια ούτε με… ανθρωπιά, αλλά με ωμές, κυνικές και αδίστακτες μεθοδεύσεις, που πρέπει να αποσκοπούν στην υπεράσπιση συμφερόντων. Με τη συνέντευξή του, προχθές Κυριακή στη «Σ», ο κατοχικός Ντενκτάς προσγειώνει και τον Δ. Χριστόφια στον κόσμο της τουρκικής αδιστακτότητας. Πρώτα προειδοποιεί τον κατοχικό Ταλάτ ότι δεν θα του επιτραπεί από την Τουρκία να κάνει του κεφαλιού του και προτάσσει ξανά ως λύση το μοντέλο Τσεχίας-Σλοβακίας (δύο κράτη, δύο λαοί, καλή γειτονία). Στη συνέχεια προσγειώνει ανώμαλα και όσους αφελείς αναμένουν τουρκική καλή θέληση.
Ο Ντενκτάς, όπως και ο Ταλάτ, επιμένει πως, σε μια μελλοντική συμφωνία, δεν πρόκειται να τερματισθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας. Χειρότερα: Επιβεβαιώνει ξανά όσα αυτή η στήλη και η «Σ» εδώ και χρόνια αναλύουν: Η Κύπρος θεωρείται ως υψηλής στρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας για την Τουρκία, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να συγκατανεύσει σε διάλυση του ψευδοκράτους. «Οι στρατηγοί», λέγει ο Ντενκτάς, «θα παρεμποδίσουν να συμβεί κάτι τέτοιο». Και οι στρατηγοί είναι η εξουσία. «Αν νομίζει (ο Ταλάτ) ότι θα τολμήσει να υπογράψει μια συμφωνία, στην οποία δεν θα υπάρχουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και δεν θα διασφαλίζεται η “Τ.Δ.Β.Κ.” ως κράτος», προσθέτει, «θα μπλέξει πολύ άσχημα». Γιατί ο Ταλάτ δεν θα τολμήσει να απεμπολήσει τα τουρκικά «συμφέροντα»; Επειδή, κατά παλαιότερη ομολογία Ντενκτάς όπως και του Αλί Ερέλ, Ταλάτ και Ντενκτάς «υπηρετούν τα σχέδια και τα συμφέροντα της Τουρκίας».
Οι Τούρκοι καθημερινά βροντοφωνάζουν τους στόχους τους σε βάρος μας. Κι όμως: Καθ’ ομολογίαν Χριστόφια, η πλευρά μας ουδέποτε μελέτησε σοβαρά ούτε και ανέλυσε σε βάθος την τουρκική πολιτική κατά της Κύπρου. Η ηγεσία δεν ξέρει τον εχθρό μας! Κι όμως συνομιλεί και διαπραγματεύεται μαζί του! Στα κουτουρού, παζαρεύει το παρόν, το μέλλον, την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων, χωρίς γνώση και επίγνωση των επιπτώσεων της τουρκικής στοχοθεσίας, των τοπικών και περιφερειακών συγκυριών. Αν γνώριζε την τουρκική πολιτική, έπρεπε να πάρει και τις ανάλογες αποφάσεις, δηλ. να ανακόψει διά της ισχύος, στρατιωτικής, πολιτικής, διπλωματικής, οικονομικής, τον τουρκικό επεκτατισμό. Αντ’ αυτών, η ηγεσία μας αθλείται στα ηχηρά και βολικά συνθήματα, ενώ ο Τούρκος ακονίζει την σπάθαν τού αφανισμού μας.

 

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

Free Πρες

 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday33
mod_vvisit_counterYesterday403
mod_vvisit_counterThis week1213

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack