aixmes.com

Στο ίδιο έργο, θεατές ξανά Εκτύπωση E-mail
21.03.08

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΜΠΙΣΙΗ

Το σκηνικό λίγο ή πολύ γνωστό. Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κινηματογραφιστές συγκεντρώνει έξω από ένα κτίριο να αναμένουν την άφιξη των δύο ηγετών. Ο χώρος εξίσου γνωστός. Η οικία του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Απ' εκεί πέρασαν ο Βασιλείου, ο Κληρίδης, ο Παπαδόπουλος, ο Ντενκτάς και ο Ταλάτ. Το θέμα πάρα πολύ καλά γνωστό. Το Κυπριακό. Πάνε σχεδόν τρεις δεκαετίες από τότε που άρχισαν οι δύο πλευρές μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη να χρησιμοποιούν το εν λόγω κτίριο αναζητώντας την οδό εκείνη που θα οδηγεί την Κύπρο στην επίλυση του πολιτικού της προβλήματος και τις δύο κοινότητες σε επανένωση. Για τρεις τώρα δεκαετίες κάθε φορά που οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων όδευαν προς το συγκεκριμένο χώρο οι ελπίδες πολλές ότι κάτι θετικό θα έβγαινε από αυτές.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται για χρόνια τώρα με τις ίδιες ελπίδες να επιστρέφουν κάθε φορά που οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων εισέρχονταν στο εν λόγω κτίριο. Πλην όμως κάθε φορά δεν χρειαζόταν παρά να περάσουν μερικά 24ωρα για να φανεί του λόγου το αληθές και τα πράγματα να παραμένουν στον ίδιο παρονομαστή. Σ' αυτούς που έχουν περάσει την είσοδο της κατοικίας του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ θα προστεθεί σήμερα και ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στην πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος έχει ήδη διαβεί προηγουμένως τα σκαλιά της οικίας του Μάικλ Μόλερ. Λίγο πριν οι δύο ηγέτες περάσουν την είσοδο της οικίας του κ. Μόλερ τα δεδομένα ενώπιον όλων μας είναι περίπου γνωστά. Στο 20ήμερο που προηγήθηκε από της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Χριστόφιας προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να αποφύγει τη δημιουργία ενός συγκρουσιακού κλίματος. Ακόμα και προχθές στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απέφυγε συστηματικά να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν από τουρκικής πλευράς. Μια τουρκική πλευρά η οποία προσπάθησε να δημιουργήσει ένα συγκρουσιακό κλίμα.

Σ' αυτό το έργο, του οποίου ήδη γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές και την αρχή, θα είμαστε και πάλι θεατές. Αυτό που δεν γνωρίζουμε - σήμερα τουλάχιστον - είναι το τέλος. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη θέληση και τη βούληση των δύο πρωταγωνιστών. Ο ένας έχει δείξει ότι θέλει. Εναπόκειται και στον άλλο να αποδείξει ότι μπορεί.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
cr?me br?l?e
 

Scripta Manent

Δεν υπάρχουν μεγάλοι δημοσιογράφοι. Υπάρχουν μόνο μεγάλες εφημερίδες. Ζιλ Ρενάρ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday64
mod_vvisit_counterYesterday445
mod_vvisit_counterThis week1979

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack