aixmes.com

Αν αποτύχει η συνάντηση… Εκτύπωση E-mail
21.03.08

ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
 

Σήμερα, πρώτη μέρα κατά την οποία ξυπνά μια μικρή ελπίδα διάσπασης του αδιεξόδου που υφίσταται εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την πιθανότητα αποτυχίας της συνάντησης του προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ή με τις κακές προβλέψεις στις οποίες με ευκολία καταφεύγουν οι Κασσάνδρες του πολιτικού μας βίου. Αλλά ο Τάσος Παπαδόπουλος επανεμφανίστηκε για να μας θυμίσει με ποιο τρόπο έχουμε ροκανίσει τέσσερα χρόνια, τα πιο σημαντικά, όπως αποδείχτηκε, χρόνια του κυπριακού προβλήματος.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χριστόφια και μετά τη συνάντηση, μίλησε και για το άνοιγμα της οδού Λήδρας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μεγαλοποιείται το θέμα.

«Θέλω να πω ας μην το μεγαλοποιούμε το θέμα του ανοίγματος της οδού Λήδρας. Δεν είναι βήμα προς τη λύση του κυπριακού. Είναι σίγουρα μια ενέργεια που θα βελτιώσει το κλίμα, αλλά δεν είναι τίποτε ουσιώδες όσον αφορά την πρόοδο στο κυπριακό», είπε και έσπευσε να μας θυμίσει με ποιο τρόπο κατάφερε να κρατήσει τη Λήδρας κλειστή:

«Για την οδό Λήδρας το κύριο εμπόδιο ήταν πρώτον η οριοθέτηση πού ήταν η γραμμή του 1963, του 1974 και δεύτερο, η απαίτηση του τουρκικού στρατού ότι η έκταση της γης μεταξύ της οριοθέτησης του 1974 και του δικού μας φυλακίου ανήκει στη λεγόμενη τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου...».

Ολοκλήρωσε τη θητεία του, πέρασε στην ιστορία και ακόμα οριοθετεί τη γραμμή του 1963 και του 1974, καθώς και του φυλακίου της γραμμής της λεγόμενης τουρκικής δημοκρατίας.

Με αυτά τα μυαλά, η τουρκική δημοκρατία της κατεχόμενης Κύπρου κάποια ώρα δεν θα ήταν λεγόμενη και αυτό αποδεικνύεται από το σχόλιό του για τις συνομιλίες στο κυπριακό που ξεκινούν σήμερα.

«Η συνάντηση με τον κ. Ταλάτ - είπε - ελπίζω να σημάνει την απαρχή της έναρξης της εφαρμογής της 8ης Ιουλίου& Η συνάντηση ποτέ δεν κάνει κακό όταν υπάρχει ημερήσια διάταξη και όταν ο σκοπός της είναι η προώθηση της εφαρμογής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, αυτό έλεγα πάντα».

Το έχουμε μάθει απ' έξω κι ανακατωτά ότι αυτό έλεγε πάντα. Έλεγε πως για να συναντηθεί με τον Ταλάτ, θέλει ημερήσια διάταξη, θέλει ο σκοπός να είναι η 8η Ιουλίου, θέλει ο στόχος να είναι το άλφα θέλει να είναι το βήτα& Αλλιώς «προς τι να γίνει η συνάντηση;».

Χαίρομαι ιδιαίτερα που στη δεδομένη απορία του κ. Παπαδόπουλου ταιριάζει απόλυτα μια προχθεσινή δήλωση του σημερινού προέδρου: «Αν τα βρούμε σκούρα στην πρώτη συνάντηση, θα κάνουμε και δεύτερη συνάντηση, για να προσπαθήσουμε να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν».

Επιτέλους. Ας κάνουμε και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη συνάντηση, μέχρι να υπερπηδηθούν οι δυσκολίες αγαπητέ κύριε τέως πρόεδρε.

ΑΛΗΘΕΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
cr?me br?l?e
 

Scripta Manent

Η δόξα μου δεν είναι τα βιβλία που έχω γράψει, αλλά εκείνα που έχω διαβάσει. Μπόρχες
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday6
mod_vvisit_counterYesterday211
mod_vvisit_counterThis week652

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack