aixmes.com

Ας ονειρευτούμε ...... Εκτύπωση E-mail
23.03.08
Του Διονύση Διονυσίου

 

Ποτέ δεν ήμουν αιθεροβάμονας. Το κλίμα των ημερών, ωστόσο, επιτρέπει κάποια αισιοδοξία. Επιτρέπει σε όλους τους Κυπρίους να ελπίζουν και να κάνουν όνειρα. Για σκεφτείτε να γυρίσει αλλού τις χαρακιές της παλάμης η μοίρα, για φανταστείτε να συγκατατεθεί για μια φορά ο καιρός! Η λύση του Κυπριακού βέβαια δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Αν όμως για πρώτη φορά στην ιστορία μας πατήσουμε γερά στη γη και αφουγκραστούμε τους πονεμένους της κραδασμούς, αν αφήσουμε έστω για μια φορά τους κάθε λογής ισμούς σε δεύτερη μοίρα και σκεφτούμε ως υπήκοοι ενός κράτους το οποίο θέλουμε να λειτουργήσει αυτόνομα και ανεξάρτητα, ίσως βρούμε τη λύση. Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι δεν υπάρχουν εύκολες προσεγγίσεις. Ό,τι κι αν αποφασισθεί, θα είναι οδυνηρό για όλους μας. Χρειάζεται γι' αυτό υπέρβαση.

Αν κάνουμε την υπέρβαση όμως μπορούμε να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο:

* Μια χώρα στα ακροτελεύτια της Ευρώπης, πολυπολιτισμική και δημοκρατική, η οποία θα προσφέρει μια ασφαλή βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη σε ολόκληρη τη γύρω ταραγμένη μας περιοχή.

* Μια χώρα η οποία θα προσφέρει ένα μοντέλο πολιτικής συμβίωσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

* Μια χώρα η οποία λόγω των έξοχων σχέσεων που θα έχει με την Ελλάδα και την Τουρκία θα μετατρέψει το τρίγωνο Αθηνών -Άγκυρας- Λευκωσίας από μια άγονη διαδρομή βαριεστημένων διαπραγματευτών, σε μια γόνιμη λεωφόρο, η οποία θα οδηγεί στην ειρήνη και θα παράγει πλούτο και ευημερία για τους κατοίκους και των τριών χωρών.

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτές τις τρεις χώρες που δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα αυτής της εικόνας. Η οποία, υπό κάποιες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει ψηλαφητή σε όλους μας.

Ως λαός (Ε/Κ και Τ/Κ) τα τελευταία χρόνια πιστεύω ότι ωριμάσαμε. Μάθαμε από τα λάθη μας, περιορίσαμε τις φοβίες μας. Ας κατανοήσουμε τώρα και το νέο περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Το ευρωπαϊκό περιβάλλον. Σε αυτό όλοι μπορούμε να εξοβελίσουμε την κύρια πηγή της ανασφάλειάς μας και να κατανοήσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε για πάντα εγγυητές και προστάτες. Σε τελευταία ανάλυση, από τη στιγμή που έχουμε επιβιβαστεί στο καράβι της Ευρώπης, σε τι έχουμε να διαφωνήσουμε; Το 95% των αποφάσεων έρχονται από τις Βρυξέλλες, στη διαμόρφωση των οποίων και εμείς συμμετέχουμε μαζί με άλλα 26 κράτη. Αυτό που απομένει, είναι να λύσουμε δύο κύρια προβλήματα: Από τη μια να δούμε το πρόβλημα του εδάφους με γνώμονα την ικανοποίηση των ιδιοκτητών γης και από τις δύο πλευρές και τον αριθμό των νομίμων κατοίκων αυτής της χώρας. Ιδού η Ρόδος!

ΠΟΛΙΤΗΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

15 τζιαι 'πόψε
 

Scripta Manent

Το μεγάλο ύφος ενός έργου τέχνης θα αποκαλυφθεί πλήρως αν ο καλλιτέχνης είναι φορέας αυτής της μεγάλης μορφής στο βάθος. Νίτσε

 

Συνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday36
mod_vvisit_counterYesterday89
mod_vvisit_counterThis week748

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 29

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack