aixmes.com

5-6 λεπτά δρόμος, όσο κρατάει ένας καφές Εκτύπωση E-mail
23.03.08

Του Γιώργου Αγαπίου

ΕΧΕΙ όλου του κόσμου το δίκαιο με το μέρος του. Έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται επειδή "η Αθηένου υποφέρει από απομόνωση". Έχει δίκαιο όταν ζητά την "διάνοιξη του οδοφράγματος του Πυροΐου". Έχει δίκαιο όταν λέει πως "υπό το φως των νέων επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ταλάτ, αναμένουμε να μπει στις προτεραιότητες του Προέδρου μας η διάνοιξη του οδοφράγματος αυτού". Και λέει αλήθεια όταν δηλώνει πως "το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της Αθηένου τώρα είναι το οδόφραγμα". Προκειμένου η περιοχή της κοινότητας να "αναπτυχθεί ορθολογιστικά όπως και οι υπόλοιπες ελεύθερες περιοχές της Κύπρου".

Αυτό είναι, σήμερα, το μείζον πρόβλημα της Αθηένου. Το άνοιγμα του οδοφράγματος. Αυτό όμως είναι σήμερα και το Κυπριακό. Λίγα λεπτά δρόμος, όσο κρατάει ένας καφές. Και η μικρή ιστορία της Αθηένου μας δίνει τη σημερινή εικόνα του μεγάλου προβλήματος. Τα 34 χρόνια κατοχής, η τεχνητή απομόνωση, το τείχος του διαχωρισμού, μετατράπηκε σε μερικά λεπτά δρόμο, μια μπάρα που κάποιος πρέπει να τη ανασηκώσει, μια αχρείαστη ταλαιπωρία που εμποδίζει την ανάπτυξη. Υπό αυτή τη σκοπιά, είχε απόλυτο δίκαιο και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Πίτερ Μίλετ, όταν δήλωνε μεσοβδόμαδα πως "οι απόψεις και οι προσεγγίσεις των δύο ηγετών είναι λίγο διαφορετικές, αλλά το χάσμα δεν είναι τόσο μεγάλο και δεν θα είναι δύσκολο να κτίσουν γέφυρες για μια συμφωνία για την καινούργια διαδικασία".

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να συμφωνήσεις για μια - δύο μπάρες και το άνοιγμα ενός δρόμου. Αντίθετα, μοιάζει ακατόρθωτο να καταλήξεις σε μια συμφωνία, όταν ο ένας δίνει ραντεβού στις "8 του Ιούλη" και ο άλλος στις "24 του Απρίλη". Όχι ένα καφέ, αλλά ολόκληρο το. Λαϊκό Καφεκοπτείο να πιεις, δεν πρόκειται να τα καταφέρετε να συναντηθείτε. Όση βοήθεια και να προσφέρουν οι "τροχονόμοι". Που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όσο μπορούν καλύτερα και προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση ανοίγουν "χωματοδρόμους". Καλοί είναι κι' αυτοί. Χρήσιμοι. Αρκεί να οδηγούν σε άσφαλτο και όχι σε αδιέξοδο.

Υγ: Όσο και να παιδεύεις τη νύφη, αν δεν θέλει ο. πεθερός, γάμος δεν γίνεται.

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
έγκλημα και τιμουρία
 

Scripta Manent

Πιό έξυπνος από όλους είναι κατά τη γνώμη μου εκείνος που έστω και για μια φορά θ’ αποκαλέσει τον εαυτό του βλάκα. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday215
mod_vvisit_counterYesterday359
mod_vvisit_counterThis week1685

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack