aixmes.com

Στερνή μου γνώση… Εκτύπωση E-mail
24.03.08
Είναι με λύπη που παρακολουθούμε τις συχνές επαναλήψεις, ωσάν να πρόκειται να παρακαθήσουμε σε εξετάσεις και θέλουμε να πάρουμε άριστα. Επαναλήψεις για το τι πρέπει να γίνει για να σωθεί το περιβάλλον.
Επαναλήψεις για το τι πρέπει να γίνει προς βοήθεια του αγροτικού κόσμου που ως επαγγελματική ομάδα φθίνει.

Επαναλήψεις για το τι πρέπει να κάνουμε για να λύσουμε μακροπρόθεσμα το υδατικό μας πρόβλημα.

Αν κανείς ανατρέξει σε δηλώσεις πολιτικών, βουλευτών ακόμη και τεχνοκρατών δέκα χρόνια πριν θα δει, αν αφαιρέσει τις ημερομηνίες, ότι μιλάνε λες και αναφέρονται στο σήμερα.

Η επανάληψη είναι λένε είναι η μητέρα της μάθησης, ωστόσο στην Κύπρο έχουμε και ώτα κουφά.

Αν όλη αυτή η παροχολογία γινόταν πράξη τώρα δε θα συζητούσαμε για μεταφορά νερού, ούτε για περικοπές ούτε για κλείσιμο κτηνοτροφικών μονάδων, ούτε καν για ακρίβεια ελέω ανομβρίας σε φυτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Τι πρέπει να γίνει; Πολύ απλό, άμα την λεκτική απόφαση η πράξη. Κρίνεται για παράδειγμα αναγκαία η μεταφορά νερού από το εξωτερικό; Ναι. Χρειάζονται έργα για τη μεταφορά; Ναι. Τότε πιάστε δουλειά κύριοι και αν δεν μας παραχωρήσει νερό η Ελλάδα ή ο Λίβανος κάποια άλλη χώρα θα βρεθεί. Αν όχι σήμερα αύριο. Φτιάξτε τα έργα υποδομής να τα έχουμε και να μην συζητάμε για καθυστέρηση της άφιξης του νερού ένεκα της απουσίας τους.

Επιπλέον είναι οι αφαλατώσεις η μόνη μας λύση; ΝΑΙ. Να φτιάξουμε τότε και άλλες και ας μην συντελέσουν αυτές στην άμεση επίλυση του προβλήματος. Θα μας σώσουν στο μέλλον. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣ κύριοι. Φτάνει πια να μυξοκλαίτε και να διαιωνίζετε το πρόβλημα. Στέλνουμε μήνυμα στο νέο Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Να περιορίσει τις πολλές δηλώσεις, αμάρτημα του προηγούμενου Υπουργού και να δώσει πολιτική εντολή για πράξεις. ΤΩΡΑ!

CAt

 

Add comment


Security code
Refresh

< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
cr?me br?l?e
 

Scripta Manent

Έχουμε την τάση να λησμονούμε ότι τα βιβλία, εξαιρετικά ευάλωτα, μπορεί να αφανιστούν ή να καταστραφούν. Διαθέτουν την ιστορία τους, όπως κάθε ανθρώπινο προϊόν. T. Στάινερ
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday34
mod_vvisit_counterYesterday276
mod_vvisit_counterThis week2241

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack