aixmes.com

Η αισχροκέρδεια ευδοκιμεί σε μεγάλο φάσμα της αγοράς Εκτύπωση E-mail
26.03.08

ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΑ

Επίσημα ισχύουν άλλα και στην πράξη άλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αριθμός λειτουργών των Ευρωπαρατηρητηρίων παγκύπρια, δεν υιοθετούν την άποψη για εύρυθμη εφαρμογή του Θεσμού και σωστή εποπτεία των τιμών στους χώρους του λιανικού εμπορίου. Ωστόσο, σε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, οι απόψεις αυτών των λειτουργών και η εικόνα που μετέδωσαν για την κατάσταση στην αγορά, «φιμώθηκαν».


Τα παράπονα αφορούσαν κυρίως το θέμα της αισχροκέρδειας που παρατηρείται σε μερίδιο της αγοράς. Επίσης, δεν εισακούστηκαν παράπονα για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξέταση καταγγελιών που αφορούσαν παραβίαση του κώδικα δίκαιης τιμολόγησης, κάποιες από τις οποίες έγιναν από τις 2. 1. 2008! Ακόμη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», τα Ευρωπαρατηρητήρια, «κατηγορούνται» και για αδράνεια, όσον αφορά τις περιπτώσεις εμπορευομένων που αποφάσισαν αυθαίρετα. αποχώρηση από το Σχέδιο Κώδικα Δίκαιης Τιμολόγησης, ώστε να επιβάλουν τις αυξήσεις που ήθελαν, χωρίς να έχουν «μπελά» τους λειτουργούς της Υπηρεσίας. Τα παράπονα που διατυπώθηκαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αφορούσαν τις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας. Στη Λάρνακα Σχετική με το θέμα, είναι και η περίπτωση τουριστικού υποστατικού, ( όχι καφετέριας, ή εστιατορίου), στην περιοχή των Φοινικούδων. Όπως μας αναφέρθηκε, στο υποστατικό που μετέχει στον Κώδικα Δίκαιης Τιμολόγησης, το σάντουϊτς πωλείτο μέχρι την 31η . 1. 2007 προς £2. Στη συνέχεια η νέα τιμή του έγινε 4 ευρώ, αντί 3. 42. Ο ιδιοκτήτης, επικαλείται - κατά τη δική του άποψη- άνοδο του κοστολογίου του, εξακολουθεί να έχει το σήμα του Κώδικα Δίκαιης Τιμολόγησης σε ευρώ, χωρίς κανένας αρμόδιος να έχει μπει στον κόπο να εξετάσει την περίπτωση.

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 
cr?me br?l?e
 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday296
mod_vvisit_counterYesterday319
mod_vvisit_counterThis week615

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack