aixmes.com

Γκρινιάρηδες, Kαθολικοί, Oρθόδοξοι και το… αφεντικό Εκτύπωση E-mail
26.03.08

TΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Μετά την εκλογή Χριστόφια στην προεδρία της Δημοκρατίας το κλίμα στο Κυπριακό άλλαξε. Ο νέος Πρόεδρος έδωσε διαφορετική εικόνα από τον προκάτοχό του. Είναι πιο επικοινωνιακός, ευθύς και, προπάντων, δημιούργησε εντός και, κυρίως, εκτός Κύπρου υψηλές προσδοκίες για λύση.


Γι' αυτό και πρώτη η πονηρά Αλβιών, ακολουθούμενη από την περίεργη Σουηδία όπως και τον εύχαρι Μπαρόσο, χειροκρότησαν την άνοδο Χριστόφια στην εξουσία. Επίσης οι Αμερικανοί δεν απέκρυψαν τη χαρά τους επειδή στη θέση του βλοσυρού και σκληρού Τάσσου, εμφανίστηκε ένας… λάιτ κομμουνιστής, έτοιμος να ακούσει και το… τραγούδι του Ταλάτ αλλά και να βρει κυπριακή λύση για τους Κυπρίους. Ο νέος Πρόεδρος δήλωσε πανέτοιμος για λύση στις παραμέτρους, που πολλές φορές, για μήνες, δεσμευόταν ενώπιον του λαού και των ξένων. Η συνάντηση Χριστόφια - Ταλάτ, στις 21 τρέχοντος, δημιούργησε και άλλες προσδοκίες μεταξύ πολιτικών δυνάμεων όπως και ξένων και, φυσικά, των πολιτών. Ελπίζουν ότι, επιτέλους, όλα θα πάνε κατ' ευχήν και το Κυπριακό θα επιλυθεί.
Στην πολιτική, οι ψευδαισθήσεις και οι εντεύθεν παραισθήσεις είναι κάκιστος σύμβουλος και χείριστη παρέα. Επειδή κάποιες πολιτικές δυνάμεις, εφημερίδες και δημοσιογράφοι, εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συμφωνία Χριστόφια - Ταλάτ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με δηλώσεις του την περ. Κυριακή, παρακάλεσε «όσους εκ συστήματος γκρινιάζουν, να αφήσουν κατά μέρος αυτά τα οποία δεν βοηθούν στον κοινό στόχο» και «να σταματήσουν κάποιοι να είναι καθολικά διαμαρτυρόμενοι, να γίνουν χριστιανοί ορθόδοξοι ή χριστιανοί ορθόδοξοι μη καθολικά διαμαρτυρόμενοι». Είναι δικαίωμα του ΔΗΣΥ να στηρίζει το νέο Πρόεδρο, αλλά δεν νομιμοποιείται να απαιτεί όλοι να… σκάσουν, επειδή δεν πρέπει να χαλάσει ένα περίεργο κλίμα, που πάει να στηθεί με προτροπές τού στιλ: «Μη μιλάτε, μην κρίνετε, μην απορείτε, μην ασχολείστε με λεπτομέρειες ή… νομικισμούς, τι σημασία έχει πια αν δεν μιλάμε για την 8η Ιουλίου αλλά για την 21η Μαρτίου, μην αρπάζεστε από τελείες και κόμματα, μην γκρινιάζετε» και άλλα κωμικά, πλην επικίνδυνα, υπεραπλουστευτικά.
Αφού ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιμένει στην πολιτική ορθοδοξία, να αναλύσουμε τα πράγματα ορθόδοξα και όχι ανώμαλα και ανορθόδοξα! Όλοι θέλουμε και απαιτούμε λύση, που να ανταποκρίνεται στις ορθές, γενικά, θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Δ. Χριστόφιας δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε πάρα πολλά. Διασάλπισε ότι εκείνος γνωρίζει καλύτερα και ταχύτερα πώς να λύσει το Κυπριακό. Αυτοπροβλήθηκε ή του έκτισαν την εικόνα «Προέδρου λύσης». Διακήρυξε ότι εξαιτίας των συντροφικών σχέσεών του με τον κατοχικό ηγέτη, γνωρίζει πώς να πείσει τους Τ/κ ότι πραγματικά επιθυμεί λύση. Εμείς δεν θέλουμε τίποτε άλλο, παρά ο Πρόεδρος να επιτύχει στη δύσκολη αποστολή του. Και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες του λαού. Όμως, θα κρίνεται και θα αντιμετωπίζεται με πολιτική ορθοδοξία και όχι με κλακαδόρικη συμπαιγνία.
Ερωτούμε, λοιπόν: Ποιος τον εμποδίζει να προχωρήσει στην πολιτική του; Μήπως οι… καθολικά διαμαρτυρόμενοι ή οι… ορθόδοξοι γκρινιάρηδες; Όχι, βέβαια! Τον εμποδίζει και θα τον εμποδίσει η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός. Ιδού νέα απόδειξη: Η Λήδρας κινδυνεύει να μην ανοίξει, επειδή έτσι θέλει το αφεντικό των κατεχομένων, ο Αττίλας, και όχι όσα υποσχέθηκε ο Ταλάτ. Σήμερα εισβάλλει στα κατεχόμενα ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ. Γιατί; Για να υπενθυμίσει ξανά στους αιθεροβάμονες ηγέτες μας ότι πραγματικός συνομιλητής μας για λύση πρέπει να είναι πρώτα η μέραρχος Τουρκία και ύστερα ο φρουρός της τουρκικής κατοχής, Ταλάτ. Γκρίνια; Όχι! Ρεαλιστική ορθόδοξη ανάλυση.

 

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Το ασχετο

 

banania reb.

 

Scripta Manent

Σύμπαν σημαίνει καθολικότητα, δηλαδή ενότητα μέσα στην πολλότητα. Ν. Κουζάνος
 

Συνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Who's Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday11
mod_vvisit_counterYesterday359
mod_vvisit_counterThis week1481

Στατιστικα

Μέλη: 2
Νέα: 1659
Σύνδεσμοι: 28

surveyor

Τοπογραφικές αποτυπώσεις - χαράξεις

99304487 & 99955491

έκπτωση 15% στα μέλη

Joomla Templates by JoomlaShack